Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μεγάλη επιτυχία είχε η δενδροφύτευση

Με επιτυχία έγινε η δενδροφύτευση την προηγούμενη Κυριακή 13 Μαρτίου στο Δ.Δ. Αγίου Αδριανού,στη θέση "κουτσούρια" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου.

Περίπου εκατό και πλέον άτομα συμμετείχαν σ΄αυτή την ενέργεια του Συλλόγου, η οποία έρχεται να δώσει ένα πολύ ισχυρό οικολογικό μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Να προάγει τον εθελοντισμό και ειδικά στα νεα παιδιά, αλλά και να ευαισθητοποιήσει ότι έχει σχέση με το περιβάλλον, το οποίο είναι το σπίτι μας.

Υπήρξε προσέλευση και από φίλους του Συλλόγου από τον ευρύτερο Δήμο, οι οποίοι θέλησαν να συμβάλλουν. Βεβαίως βοήθησε και ο καιρός και όλοι είχαν την ευκαιρία να χαρούν την ηλιόλουστη μέρα και να θαυμάσουν το τοπίο μιας και το συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται ψηλά και μπορεί κάποιος να αγναντέψει τον Αργολικό κάμπο.

Περίπου εκατόν πενήντα δέντρα φυτεύτηκαν σε μια έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων, στη θεση Κουτσούρια δίπλα στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Αδριανού και Ναταλίας. Στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει έκταση πολύ μεγάλη, σχεδόν πενήντα στρεμμάτων, η οποία μπορεί να δενδροφυτευτεί και είναι στις προτεραιότητες του Συλλόγου την επόμενη φορά που θα διοργανωθεί πάλι δενδροδύτευση να έχει μαζικότερη προσέλευση και να φυτευτεί μεγαλύτερη έκταση.

Στο παρελθόν έχουν γίνει δυο δενδροφυτέυσεις στο συγκεκριμένο σημείο.   Η πρώτη το 1935  και η δεύτερη το 1977 πάλι απο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Το Δ.Δ. του Αγίου Αδριανού λόγω της μεγάλης έκτασης που είχε ως πρώην κοινότητα, έχει πολλούς χώρους στους οποίους θα μπορούσαν να φυτευτούν δέντρα.

Το Συμβούλιο του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συμμετείχαν και να ανανεώσει το ραντεβού στην αρχή της επόμενης αναδασωτικής περιόδου.

Στην  ενέργεια συνέβαλαν, όλο το δυναμικό της  Αγροφυλακής Ναυπλίου, η Δασική υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα Ναυπλίου.



Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καζας Δημήτριος

Οι μικροί μας φίλοι επι το έργον
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με το Διευθυντή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου